Q & A coaching en training      
"altijd een passend antwoord op uw vraag"

over mij

Fijn dat u mijn site bezoekt! Ik hoop dat u kunt vinden waar u naar op zoek bent. Belangrijk bij coaching en training is door wie het wordt verzorgd. In dit geval gaat u gebruik maken van mijn diensten. Daarom zal ik me hieronder kort voorstellen.

Op LinkedIn kunt u van alles lezen over mijn werkzame leven maar hier zal ik wat meer vertellen over mijn achtergrond en hoe ik vorm geef aan de diensten die ik aanbied.


Annemarie Klomp

Mijn naam is Annemarie Klomp. Ik ben geboren in 1972 (dus een eindje in de 40 ;-) en ik woon in Elst met mijn man en kinderen.

Lang geleden ben ik mijn carrière gestart als verpleegkundige binnen de verstandelijk gehandicaptenzorg. Leuk werk, maar vooral het onregelmatige ervan beviel mij minder goed. Na wat omzwervingen ben ik HR-adviseur geworden bij een revalidatiecentrum in Arnhem. Een leuke baan waar ik veel heb geleerd. In die functie kwam ik een aantal jaren geleden in aanraking met socratisch coachen. Dat bleek voor mij van onschatbare waarde. Ik mag wel zeggen dat het mijn leven blijvend heeft veranderd. Het heeft mij gebracht wat ik u of uw medewerker(s) graag wil bieden:

  • oplossingen
  • nieuw denken
  • nieuw voelen
  • nieuw handelen

Dat ging niet vanzelf, het bleek intensief maar vooral positief. De duurzame verandering die ik ervaar maakt dat ik het anderen ook heel erg gun. 


Nadat ik eerst een vierdaagse training socratisch coachen heb gevolgd en daarna een aantal losse trainingen ben ik in 2014 gestart met de opleiding "masterclasses socratisch coachen". Dit heb ik in 2015 met goed gevolg afgerond. Dit was een intensieve opleiding met veertien masterclasses, voorbereidende opdrachten en een grote literatuurstudie als onderlegger. Daarmee ben ik nu bekwaam om bij het coachen van mensen de methode adequaat toe te passen. 

De drie pijlers van socratisch coachen zijn:

  • socratische vragen
  • Rationeel Emotieve Training (RET)
  • oplossingsgericht werken

De toepassingsgebieden van socratisch coachen binnen de organisatie: leidinggeven en cultuurverandering, teamcoaching en -ontwikkeling, supervisie / intervisie en conflictbemiddeling; alle gericht op individu, teams en organisatie.


ACT

In 2016 heb ik  vervolgens de opleiding ACT voor professionals gedaan. Dit bleek een enorm waardevolle aanvulling op het Socratisch coachen. ACT staat voor Acceptance and Commitment Therapy. ACT baant zich op een vrolijke, vrije en onbevangen manier door therapieland. ACT hoeft geen gelijk te hebben, oordeelt niet en gaat al zeker niet de strijd aan met andere therapievormen. Het is dè manier om uit je serieuze hoofd te komen en in het echte leven te duiken. 

De zes zuilen, zoals hiernaast beschreven zorgen voor meer psychologische flexibiliteit. Hierdoor kun je beter omgaan met de grillen van het leven en zul je sneller geneigd zijn om de dingen te doen die echt belangrijk voor je zijn. ACT zorgt voor een vrolijke, speelse levenshouding, waarbij alle angst en pijn die inherent is aan het leven op de koop toe wordt genomen. 

Vragen?

Heeft u nog vragen? Bel mij op 06-28660556 en ik zal ze graag beantwoorden. Maar mailen mag natuurlijk ook op qandacoachingentraining@gmail.com. Ik geef altijd binnen 24 uur een reactie.